Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoze meteo: Început de toamnă cu temperaturi caniculare

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii din Moldova au emis două coduri galbene: de caniculă și pericol excepțional de incendiu.

CHIȘINĂU, 3 sept — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis două coduri galbene: de caniculă și pericol excepțional de incendiu. Avertizarea de vreme toridă va fi valabilă până în data de cinci septembrie.

Пляж на озере в Оргееве - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un colț de rai în Moldova: Unde putem suporta mai ușor canicula

Temperatura aerului va urca astăzi până la 33 de grade Celsius. În partea de nord a țării, temperatura aerului va fi de 31 de grade, iar noaptea va coborî până la 15 grade. În centru țării, miercurul din termomentre va urca până la 33 de grade ziua, iar noaptea vor fi 16 —19 grade.

În sud se vor înregistra până la 31 de grade Celsius, iar noaptea vor fi 17-20 de grade. În zilele de 4 și 5 septembrie, după orele amiezii, în raioanele centrale și de sud temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 de grade Celsius.

Medicii recomanda oamenilor să poarte pălării pe cap și haine din stofe naturale pe timp de caniculă. La fel, nu este recomandat să iasă din case la orele amiezii.

Fluxul de știri
0