Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un colț de rai în Moldova: Unde putem suporta mai ușor canicula

Abonare
Deși vremea s-a răcorit ușor, în scurt timp arșița va reveni în forță: unde am putea găsi plaja reamenajată, potrivită pentru a face față temperaturilor caniculare

CHIȘINĂU, 3 iul — Sputnik. La Orhei a fost amenajată o plajă publică în preajma lacului din localitate, care este al doilea ca mărime în republică. Istoria acestui bazin de apă a început cu mai bine 40 de ani în urmă.

Angajații de la primăria Orhei afirmă că „în ultimii 20 de ani administrația orașului nu a acordat nicio atenție acestui important loc de odihnă pentru orășemi, iar lacul a ajuns întro stare de delăsare totală". Anterior, primarul Orheiului, Ilan Șor, a dispus ca acest obiectiv să fie supus unei ample reconstrucții. Lucrările au durat timp de o lună.

Plajă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum să rezistăm caniculei în Capitală: lista piscinelor și parcurilor acvatice

Proiectul de curățare și amenajare a lacului este unic în țara noastră, fiind al doilea proiect de amploare, de o importanță strategică, realizat de echipa lui Ilan Șor.

Pe malul lacului au fost amenajate două plaje cu nisip dotate cu 100 de șezlonguri, bănci și cabine de duș. Zona de agrement a fost extinsă, au apărut alei iluminate pe timp de seară, straturi cu flori, au fost sădiți copaci și arbuști.

Pe teritoriul complexului există și două terenuri de sport.

Potrivit primăriei, lacul de la Orhei va fi principalul loc de agrement și pentru copiii din localitate. Pentru ei a fost amenajat un parc de distracții cu trambuline, labirinturi și teren de fotbal.

Există și o parcare cu 50 de locuri. Zona de agrement dispune de sistem de supraveghere a teritoriului.

Парк Иванос в Оргееве - Sputnik Moldova
Societate
La Orhei va fi inaugurat un parc muzical unic în Moldova

Adresându-se către orheeni, primarul Ilan Șor a subliniat: „Am spus de mai multe ori și repet: pentru mine este important ca voi, dragi orheieni, să duceți în orașul natal o viață demnă, în confort și siguranță. Pentru aceasta, echipa noastră va depune toate eforturile necesare… Am reușit să realizăm împreună multe proiecte minunate și, desigur, mai avem încă multe de înfăptuit. Însă cu susținerea dumneavoastră, prin muncă, pas cu pas, le vom reuși pe toate".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0