Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată câte cazuri de îmbolnăvire cu rujeola au fost înregistrate în luna septembrie

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au făcut publice ultimele date referitor la numărul persoanelor bolnave de rujeolă.

CHIȘINĂU, 3 sept — Sputnik. Potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul acestui an și până în prezent, au fost înregistrate 177 de cazuri de rujeolă confirmate.

Медицинская сестра готовится сделать укол - Sputnik Moldova
Societate
Focar de infecție cu rujeolă s-a extins la Ceadâr Lunga: Zeci de copii infectați

În primele două zile ale lunii septembrie nu au fost înregistrate cazuri noi de îmbolnăvire cu rujeolă pe teritoriul țării. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri se atestă în perioada 1 — 31 august, fiind înregistrate 140 de cazuri confirmate, iar alte 82 suspecte sunt în proces de investigare.

În ultima săptămână, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă au fost înregistrate în raioanele Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Hâncești. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat anterior că Moldova este sub cod portocaliu de rujeolă. În aceste condiții se iau măsuri stricte de monitorizare a extinderii virusului și combatere a acestuia.

În Găgăuzia niciun copil nu va fi primit la școală dacă nu va fi vaccinat. Ei vor trebui să prezinte certificatul medical privind vaccinarea împotriva rujeolei. Decizia a fost luată în cadrul Comisiei pentru situaţii excepţionale, care a avut loc la Comrat.

Fluxul de știri
0