Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Focar de infecție cu rujeolă s-a extins la Ceadâr Lunga: Zeci de copii infectați

© Sputnik / Паже / Accesați arhiva multimediaМедицинская сестра готовится сделать укол
Медицинская сестра готовится сделать укол - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de copii au fost internați în spital după ce s-au infectat cu rujeolă.

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Peste 70 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în raionul Ceadâr Lunga. Potrivit presei locale, 48 de copii au fost internați. Dintre toți cei care s-au îmbolnăvit de rujeolă, un singur copil era vaccinat.

Aliona Serbulenco - Sputnik Moldova
Alarmant! Doar trei copii din cei 40 infectați cu rujeolă au fost vaccinați

Autoritățile au decis să închidă grădiniţele și să amâne toate evenimentele culturale din această perioadă. La fel, medicii merg pe la casele oamenilor şi verifică starea de sănătate a copiilor.

Virusul a afectat minori din satele Beşghioz, Copceac, Cazaclia, Vulcăneşti, raionul Ceadâr-Lunga și copii din două sate din raionul Ungheni şi dintr-o localitate din raionul Taraclia.

Pavel Filip a solicitat Ministerului Sănătății să investigheze cauzele care au dus la izbucnirea focarelor de infecție. La fel, mâine reprezentanții Ministerului Sănătății vor organiza un briefing de presă cu tema „Lupta împotriva rujeolei este o responsabilitate comună".

La briefing va participa secretarul de stat în domeniul sănătății publice, Aliona Serbulenco, secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova și UNICEF Moldova.

Fluxul de știri
0