Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când moldovenii vor avea o nouă vacanță de sărbători

© Sputnik / Алексей НаумовПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Bugetarii din Republica Moldova au parte pe parcursul anului și de unele zile de vacanță legate de zilele de sărbători, asta pe lângă concediile anuale și zilele de sâmbătă și duminică.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Pe lângă concediile anuale, bugetarii din Republica Moldova au parte și de unele zile de vacanță legate de zilele de sărbători și zilele naționale. 

Potrivit Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova, bugetarii au zile libere de Crăciun, Anul Nou, Paște, Ziua internațională a Femeii, Ziua Muncii, Ziua Victoriei, Ziua internațională a copilului, Ziua Republicii, Ziua Limbii. 

Oameni de afaceri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018

Pe data de 3 septembrie, se încheie cea mai mare vacanță dată bugetarilor de Guvernul Republicii Moldova, care a început pe 25 august. Un șir de instituții de stat s-au odihnit pe parcursul a 11 zile, perioadă în care am marcat Ziua Republicii și Limba Noastră. 

De luni, 3 septembrie, toți bugetarii revin la muncă. Pe 3 septembrie, începe și noul an de studii 2018-2019, dar și sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului de legislatura a XX-a, ultima din acest mandat. 

Următoarea minivacanță de care se vor bucura bugetarii din țară va fi abia peste patru luni. Potrivit Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă, data de 25 decembrie, Crăciunul pe stil nou, este zi cu roșu în calendar. În acest an, 25 decembrie cade în zi de marți. Astfel, nu este exclus ca Guvernul să declare ziua de luni, 24 decembrie, zi liberă. Astfel că bugetarii ar putea avea o minivacanță de patru zile, în perioada 22-25 decembrie. 

Cei care s-au odihnit în acest sfârșit de august, vor trebui să recupereze zilele de 28, 29 şi 30 august în zilele de sâmbătă: 8 și 29 septembrie şi 20 octombrie.

Fluxul de știri
0