Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a vorbit despre discursul "pro-rus" al lui Macron

© Sputnik / Alexei Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaEmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, s-a pronunţat referitor la discursul în care Emmanuel Macron a criticat poziţia Statelor Unite şi a susţinut colaborarea Uniunii Europene cu Rusia şi Turcia.

CHIȘINĂU, 2 sept — Sputnik. Președintele francez a declarat luni că Rusia și Turcia ar trebui să fie "legate" cu Uniunea Europeană și să se stabilească un parteneriat strategic cu aceste două țări, adăugând că Europa nu mai poate "să-și încredinţeze securitatea doar Statelor Unite ale Americii". Diplomația rusă a comentat propunerile sale, potrivit ro.sputnik.md.

"Sincer, nu îmi pot imagina că președintele francez Macron, vociferând afirmaţiile față de diplomații francezi care lucrează în străinătate, s-a bazat pe altceva decât pe propriile convingeri în politica externă. Sunt sigur că aceasta nu a fost decis în viteză, ci o decizie maturizată mult timp", a declarat ministrul rus de Externe pentru televiziunea rusă.

Emmanuel Macron și Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Macron vrea o nouă „arhitecturi de securitate" în Europa alături de Rusia

Răspunsul lui Lavrov a venit după o întrebare ironică a unui jurnalist, care l-a întrebat dacă discursul lui Macron nu a fost elaborat de Ministerul rus de Externe.

"Imaginea Statelor Unite pe scena internațională încurajează cu siguranță pe toată lumea să reflecteze. Nimeni nu vrea să nu fie de acord cu Statele Unite, ci, dimpotrivă, să aibă relații normale, constructive și sănătoase. Dar, în același timp, orice țară care se respectă nu poate tolera să i se spună ce să facă", a spus Lavrov.

În cadrul discursului său la conferința anuală a ambasadorilor, de luni, 27 august, președintele francez a cerut construirea unui parteneriat strategic între Uniunea Europeană, Rusia și Turcia.

Il a également évoqué l’importance d'une remise en cause de la dépendance de l’Europe envers les États-Unis.

Fluxul de știri
0