Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu o să-ți vină să crezi ce fac deputații din Moldova când nu sunt în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание парламента
Здание парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Aleșii poporului au o muncă destul de grea în cei patru ani de mandat, care se rezumă nu doar la ședințe în plen. Iată cu ce se ocupă deputații din Moldova când nu sunt în Parlament.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a realizat un spot informativ despre activitatea deputaților. Scopul acestui video informativ este de a aduce la cunoștința cetățenilor că activitatea aleșilor poporului nu se rezumă doar la convocarea, de două ori pe săptămână, în ședințe în plen, unde se discută și se votează proiecte de lege, unde se dezbat moțiuni de cenzură și unde structurile subordonate Parlamentului sunt chemate la raport. 

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Unii deputați din Moldova vor ajunge în viitorul Parlament prin tragere la sorți

Astfel, aleșii poporului vor să ne informeze că în afară de ședințele în plen ei mai merg în teritoriu, unde se întâlnesc cu alegătorii și se documentează despre problemele cu care se confruntă. Ulterior, deputații nu dorm zile și nopți până nu găsesc soluția la aceste probleme. 

Pe lângă ședințele în plen și întâlnirea cu cetățenii, aleșii poporului mai scriu proiecte de lege, se întrunesc în ședințele comisiilor permanente și merg în vizite peste hotare pentru a rezolva probleme țării. 

Serviciul de presă al Parlamentului a intitulat acest video sugestiv: Deputații ”fac și altceva” în afară de a se întruni în ședințele plenare. În continuare vă invităm să urmăriți cu ce se ocupă cei 101 deputați din Moldova: 

Fluxul de știri
0