Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat român: Marșul Centenarului din Chișinău se schimbă în acțiune de protest

© Sputnik / Miroslav RotariУнионисты отмечают 100-летие "унири"
Унионисты отмечают 100-летие унири - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un deputat român a cerut ca Marșul Centenarului din centrul orașului Chișinău să fie schimbat în acțiune de protest.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Marșul Centenrului, care a adunat astăzi câteva sute de oameni în Piața Marii Adunării Naționale din Chișinău, s-a transformat în acțiune de protest.

Унионисты отмечают 100-летие унири - Sputnik Moldova
Societate
Unioniștii au ajuns în centrul orașului Chișinău

Îndemnul de a schimba destinația evenimentului a venit de la deputatul din Parlamentul României, Constantin Codreanu, care este și președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din cadrul Legislativului de la București.

Condreanu este moderatorul acțiunii unioniștilor ”Marșul Centenarului” în PMAN. La nici o oră de la începerea evenimentului în PMAN, acesta a solicitat întreruperea tuturor acțiunilor și schimbarea destinației manifestării în acțiune de protest. Codreanu a declarat că motiv ar fi reținerea la intrarea în Chișinău a câtorva autobuze cu unioniști. 

După minute bune de ezitări în PMAN, unioniștii au pornit în marș spre ieșirea din Chișinău, în direcția Strășeni, scandând lozinci politice dar și unioniste.

Circulația transportului a fost întreruptă pe o direcție de deplasare pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și pe strada Calea Ieșilor. Oamenii legii se află în preajmă pentru a asigura ordinea publică.  

 

Fluxul de știri
0