Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unioniștii au ajuns în centrul orașului Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariУнионисты отмечают 100-летие "унири"
Унионисты отмечают 100-летие унири - Sputnik Moldova
Abonare
Unioniștii scandează la această oră în PMAN „România Mare trece de hotare„ și cântă cântece cu caracter unionist. De asemenea, în PMAN a fost adus un tricolor imens.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Câteva sute de oameni, care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România, s-au adunat astăzi în Piața Marii Adunării Naționale în cadrul unei acțiuni pe care ei o numesc ”Marșul Centenarului”.

Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Scandal la hotarul moldo-român. La fața locului a venit șeful Poliției de Frontieră

Potrivit organozatorilor, ”Marșul Centenarului” este o acțiune comemorativă pentru împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, care a pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia spre Chișinău. 

La mitingul de la Chișinău au fost observați membri ai unor partide din Moldova. Este vorba despre Partidul Unității Naționale, condus de fostul liberal Anatol Șalaru și PL-ul lui Mihai Ghimpu. La eveniment sunt prezenți și unii deputați din Parlamentul de la București, este vorba despre Constantin Codreanu. 

Până a ajunge la Chișinău, participanții la Marșul Centenarului au urmat traseul Călărași-Sadova-Lozova-Strășeni-Vatra. 

Unioniștii scandează la această oră în PMAN ”România Mare trece de hotare”, ”Unire”, ”Trăiască România Mare„ și cântă cântece cu caracter unionist. De asemenea, în PMAN a fost adus un tricolor imens. 

Oamenii legii se află în preajmă pentru a asigura ordinea publică pe parcursul desfășurării evenimentului organizat de unioniști.  


Fluxul de știri
0