Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mașinile din Transnistria vor putea traversa hotarul Republicii Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaTraseu
Traseu - Sputnik Moldova
Abonare
Mașinile din Transnistria vor avea dreptul de circulaţie în traficul internațional.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Mijloacele de transport ale cetățenilor domiciliați în regiuniunea din stânga Nistrului ar putea avea dreptul de circulaţie în trafic internațional. Parlamentul a votat, în prima lectură, un proiect de lege cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport. 

Potrivit proiectului, mijloacele de transport, inclusiv remorcile, motocicletele şi bicicletele cu motor auxiliar, vor putea obține plăci cu număr de înmatriculare neutru, pentru circulația în trafic internațional. Acestea vor fi eliberate de subdiviziunile Agenţiei Servicii Publice, la oficiile deschise în orașele Bender și Râbnița, fără achitarea drepturilor de import şi fără prezentarea obligatorie a actelor vamale.

Вход на Республиканский стадион в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Vând și Stadionul Republican: Americanii își vor face ambasadă

Vor putea fi înmatriculate mijloacele de transport, aflate în proprietate până la data de 24 aprilie 2018 și care sunt, în prezent, înmatriculate în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender. Totodată, proprietarii vor prezenta documente confirmative care atestă domiciliul persoanei şi a dreptului de proprietate, însoţite de o declaraţie scrisă pe propria răspundere a solicitantului cu privire la veridicitatea informaţiilor. 

Proiectul de lege mai prevede că mijloacele de transport înregistrate, în baza acestor prevederi, pot fi înstrăinate către persoanele cu domiciliu în localităţile din stânga Nistrului sau mun. Bender sau persoanelor juridice care desfăşoară activitate de întreprinzător în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender fără achitarea drepturilor de import. 

În cazul în care mijloacele de transport sunt înstrăinate persoanelor cu domiciliu în localitățile din dreapta Nistrului, înregistrarea noului proprietar se va efectua cu condiţia că mijlocul de transport nu este prohibit de a fi introdus pe teritoriul Republicii Moldova şi cu achitarea drepturilor de import. 

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament.

Fluxul de știri
0