Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia organizează exerciții militare de mare anvergură în Marea Mediterană

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaExerciții navale
Exerciții navale - Sputnik Moldova
Abonare
Va fi testată pregătirea de luptă a unor importante efective ale Flotei militare și Forțelor Aerospațiale.

CHIȘINĂU, 31 aug — Sputnik. Manevrele vor avea loc între 1 și 8 septembrie fiind dirijate de Comandantul Marinei, amiralul Vladimir Korolev, transmite RIA Novosti.

În comunicatul Ministerului Apărării se subliniază că exercițiul este parte componentă a planului de pregătire a Forțelor Armate ale Rusiei.

Emmanuel Macron și Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Macron vrea o nouă „arhitecturi de securitate" în Europa alături de Rusia

Viceministrul de Externe, Mihail Bogdanov a venit ulterior cu o confirmare a faptului că exercițiile nu sunt legate de situația din Idlibul sirian. 

În Marea Mediterană vor fi prezente nave maritime ale Flotelor din trei mări — de Nord, Baltică și Neagră, ale flotilei din Marea Caspică, forțe ale aviației strategice, de transport și maritime.

”În conformitate ce legislația internațională, în scopul asigurării securități traficului maritim și aerian zonele de desfășurare a aplicațiilor vor fi declarate periculoase pentru navigație și zboruri”, înformează aceeași sursă.

Anterior s-a comunicat că Exercițiile între 11-15 septembrie 2018, în regiunile din Estul și Centrul Rusiei, vor avea loc exercițiile Vostok-2018, cele mai ample în ultimii 37 de ani. În ele vor fi antrenați 300.000 de soldați, 36.000 de tancuri, peste 1.000 de avioane, elicoptere și drone.

Fluxul de știri
0