Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Exercițiile militare ruse în Mediterană: Moscova vine cu detalii

© Sputnik / Александр Гальперин / Accesați arhiva multimediaDistrugătorul purtător de rachete Marshal Ustinov
Distrugătorul purtător de rachete Marshal Ustinov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În ajun s-a comunicat că manevrele cu antrenarea unor importante efective ale Flotei Militare și Forțelor Aerospațiale vor avea loc între 1-8 septembrie.

CHIȘINĂU, 31 aug — Sputnik. Comandantul Marinei ruse, amiralul Vladimir Korolev, citat de RIA Novosti, a dat mai multer amănunte cu privire la aplicațiile programate.

”Vor participa 26 de nave militare și auxiliare, inclusiv 2 submarine, precum și 34 aparate de zbor. Vas amiral al grupării este distrugătorul purtător de rachete Marshal Ustinov al Flotei din Marea de Nord”, a spus acesta.

Exerciții navale - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia organizează exerciții militare de mare anvergură în Marea Mediterană

Potrivit amiralului, vor fi efectuate zboruri ale avioanelor strategice Tu-160, distrugătoarelor de submarine Tu-142 și Il-38, celor de vânătoare Su-33 și ale aparatelor aviației maritime Su-30CM.

Scopul propus este exersarea apărării anti-submarin și antiaeriene, protejarea căilor de comunicare, riposta acțiunilor piraterești și acordarea de ajutor navelor afectate. În program intră, de asemenea, trageri cu obuze de tun și rachete.

Korolev a adăugat că, în scopul asigurării securității traficului maritim și aerian, zonele de desfășurare a aplicațiilor au fost deja declarate periculoase pentru navigație și zboruri.

Fluxul de știri
0