Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE este pregătită să riposteze dacă SUA impun noi tarife la mărfuri

© Pixabay / geraltSUA-UE
SUA-UE - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul tensiunilor comerciale cu SUA, Uniunea Europeană susţine că este pregătită să contracareze impunerea oricăror tarife suplimentare din partea Statelor Unite la produsele europene.

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik, Doina Crainic. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru Comerț și Agricultură, Daniel Rosario, a declarat că Uniunea Europeană este pregătită să riposteze dacă SUA vor impune noi tarife la mărfurile europene.

„Desigur, în cazul în care SUA vor impune orice tarife suplimentare la produsele europene, UE este gata să riposteze rapid", a spus Rosario.

Heiko Maas - Sputnik Moldova
Politică
Oficial german: UE are nevoie de relații bune și de încredere cu Rusia

Pe 21 august, președintele american Donald Trump a declarat că va aplica un tarif de 25% pentru autoturismele din Uniunea Europeană.

În iulie, Trump şi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au avut o întrevedere pentru a discuta relațiile comerciale dintre cele două părți, convenind, printre altele, să evite impunerea oricăror noi tarife în timpul negocierilor cu privire la viitoare acorduri pentru comerțul transatlantic.

Relațiile comerciale dintre cele două părți s-au înrăutățit în iunie, după ce Trump a impus tarife la oțel și aluminiu importate din Uniunea Europeană, Canada și Mexic.

Uniunea Europeană a ripostat impunând propriile tarife la importuri din SUA în valoare de peste 3,2 miliarde de dolari, declarând că tarifele SUA vizează exporturi din UE de peste 7,4 miliarde de dolari.

Fluxul de știri
0