Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tinerii din Moldova nu-și mai doresc să studieze la instituțiile de învățământ superior

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaПрием документов на обучение в ВУЗы
Прием документов на обучение в ВУЗы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Statisticile arată că tinerii din Moldova nu-și mai doresc să obțină studii superioare.

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. Unii tinerii din Moldova nu își mai doresc să învețe la instituțiile superioare de învățământ. Cel puțin asta arată datele Biroului Național de Statistică. 

Канцелярские принадлежности для левшей - Sputnik Moldova
Societate
Se întâmplă în Moldova: Tineri tunși cu forța și agresați într-un magazin - Video

Anul trecut în colegii, școli profesionale și universități s-au înscris 186.000 de persoane cu vârste cuprinse între 14 și 23 de ani. Cifra este în scădere cu 49 000 de tineri în comparație cu anul 2013.

Datele statistice mai arată că fiecare al cincilea student urează ciclul II de master. La începutul anului de studii 2017-2018, în instituțiile de învățământ superior, erau înregistrați 65,5 mii de studenți. Dintre aceștia, trei pătrimi urmau cursurile de licență.

În ultimii cinci ani, numărul de studenți în învățământul superior a scăzut dramatic, înregistrându-se o tendință descendentă la toate tipurile de programe de studii. În anul 2017, 28 400 de tineri au depus actele pentru a fi licențiați cu 36, 6 la sută mai puțini decât în 2013.

Femeile se pare că sunt mai motivate să obțină studii superioare de licență. Acestea constituie 58 la sută din numărul total de tineri înregistrați în universități.

 

 

Fluxul de știri
0