Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Programul activităților de Ziua Limbii Noastre: Ce surprize ne așteaptă

© Sputnik / Miroslav RotariНациональный праздник Лимба Ноастрэ
Национальный праздник Лимба Ноастрэ - Sputnik Moldova
Abonare
În Capitală vor fi organizate mai multe evenimente culturale de Ziua Limbii Noastre, sărbătorită pe data de 31 august.

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. Sărbătorea Limba Noastră va fi marcată la Chișinău prin diverse evenimente cultural-artistice. O dispoziție cu privire la organizarea și desfășurarea manifestărilor a fost semnată de primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Stela Mitriuc - Sputnik Moldova
Podcasturi
Programul evenimentelor consacrate sărbătorii naționale "Limba noastră"

În data de 31 august, începând cu ora 10.00, vor avea loc depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și evenimentul literar-artistică: „La început a fost cuvântul". Potrivit programului elaborat de Primăria Chișinău, depuneri de flori vor fi și la monumentul poetului Alecu Russo, unde se va desfășura și o compoziție literar-muzicală cu genericul „Limba noastră-i o comoară".

În scuarul din strada Miron Costin din sectorul Râșcani, începând cu ora 11.00, va fi desfășurat programul artistic: „Dulce și frumoasă-i limba mea de-acasă".  La fel, vor fi organizate expoziții și întreceri sportive. În același timp, în fața magazinului Unic se va desfășura un spectacolul literar-muzical „Odă Limbii Materne", iar în PMAN va fi prezentat spectacolul „Al mamei dulce grai".

În Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt", începând cu ora 14.00 orchestra de instrumente aerofone a Direcției parcurilor de cultură și odihnă a municipiului Chișinău se va desfășura un program artistic.
De la ora 15.30, în PMAN va fi organizat un spectacol coregrafic, iar de la ora 18.00 va începe spectacolul „Monument Cuvântului".

Fluxul de știri
0