Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Programul evenimentelor consacrate sărbătorii naționale "Limba noastră"

© Sputnik / OsmatescoStela Mitriuc
Stela Mitriuc - Sputnik Moldova
Abonare
Cu ocazia sărbătorii naționale "Limba noastră", marcată anual în ultima zi a lunii august, în capitală vor fi organizate mai multe manifestări culturale.
Programul evenimentelor consacrate sărbătorii naționale "Limba noastră"

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", șeful interimar al Direcției Cultură din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, Stela Mitriuc, a anunțat programul evenimentelor consacrate sărbătorii naționale "Limba noastră".

"Pe 29 august va avea loc un program festiv consacrat Bibliotecii Alba-Iulia, care împlinește 20 de ani de activitate. La eveniment vor fi prezenți oaspeți oficiali din Alba-Iulia. Pe 30 august la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu" va avea loc o manifestare culturală și literar- artistică", a menționat șefa interimară a Direcției Cultură.

Potrivit Stelei Mitriuc, sărbătoarea "Limba noastră" va începe tradițional cu depunerea de flori, la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 10.00. Totodată, se va desfășura un program numit "La început a fost cuvântul", care va avea loc pe Aleea Clasicilor. În Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 14.00, se va organiza un concert cu genericul „Melodii Alese".

În seara zilei de 31 august, la ora 18.00, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășua un concert extraordinar. Pe scena din centrul Capitalei va avea loc un spectacol coregrafic, organizat de Asociația Dansului Modern, iar doritorii vor putea urmări spectacolul "Monument Cuvântului", în cadrul căruia vor evolua orchestra simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", orchestra fraților Advahov, compozitorul Eugen Doga, dar și alți muzicieni cu renume.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0