Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Programul PARE 1+1: Au fost create 3200 de locuri de muncă

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaLocuri de muncă, funcționari, afaceri
Locuri de muncă, funcționari, afaceri - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Programul a contribuit la deschiderea a 538 de întreprinderi noi - majoritatea în zona rurală și la crearea a 3200 de locuri de muncă.

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. Începând cu anul 2010, prin intermediul programului „PARE 1+1", 1246 de întreprinderi au fost finanțate. Până în prezent, în cadrul programului au fost oferite împrumuturi nerambursabile în sumă de 242,4 milioane de lei, ceea ce a permis atragerea investițiilor în valoare de 767,7 milioane de lei. 

26-летие со дня основания специальной бригады «Фулжер» - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Polițiștii din Moldova cer majorare de salariu pentru munca peste program

Programul a contribuit la deschiderea a 538 de întreprinderi noi — majoritatea în zona rurală, și la crearea a 3200 de locuri de muncă. Participanții la program au dezvoltat afaceri noi pentru Republica Moldova precum cultivarea migdalului, creșterea struților și melcilor. 48 la sută dintre antreprenori au până la 35 de ani şi circa 30 la sută sunt femei.

Programul de atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1" pentru anii 2010-2018 este destinat lucrătorilor emigranți sau rudelor de gradul I ai acestora, care doresc să investească în inițierea sau extinderea unei afaceri la baștină. În cadrul programului, antreprenorii pot obține un grant în sumă de până la 250 de mii de lei, în baza principiului 1+1: fiecare leu investit din remitențe este suplinit cu un leu din cadrul „PARE 1+1".

Astfel, programul facilitează accesul la finanțare pentru migranți și reintegrarea acestora în societate, contribuind, totodată, la dezvoltarea economică a Republicii Moldova. De asemenea, programul stimulează înființarea întreprinderilor mici și mijlocii, informând despre oportunitățile de dezvoltare a unei afaceri în țara de origine. 1975 de persoane au fost instruite până acum în domeniul organizării unei afaceri.

Fluxul de știri
0