Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiștii din Moldova cer majorare de salariu pentru munca peste program

© Sputnik / Miroslav Rotari26-летие со дня основания специальной бригады «Фулжер»
26-летие со дня основания специальной бригады «Фулжер» - Sputnik Moldova
Abonare
Conducătorii organelor de drept ar putea fi obligați să achite suplimente la salarii pentru munca peste program a angajaților din structurile de poliție

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Polițiștii din Republica Moldova cer majorare de salariu pentru munca peste program. Secretarul general al Federației Sindicatelor ”Sindlex”, Angela Otean, susține că sindicatul de ramură mai are mult de muncit cu conducătorii organelor de drept din țară în ce privește respectarea drepturilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă ale polițiștilor. 

Euros - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce a făcut un polițist care a văzut în fața sa 500 de euro

Angela Otean s-a referit la faptul că până în prezent nu este remunerată activitatea polițiștilor în afara orelor de program. Secretarul general al Federației Sindicatelor ”Sindlex” a propus să fie amendată legislația ce ține de salarizarea polițiștilor, astfel încât conducătorii organelor de drept să fie obligați să achite suplimentele respective la salarii pentru munca peste program a angajaților din structurile de poliție.

Otean și-a exprimat speranța că respectiva lacună legislativă ar putea fi eliminată odată cu adoptarea și punerea în practică a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, pentru care pledează Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

De la 1 ianuarie 2018, salariile de bază stabilite în Rețeaua tarifară unică de salarizare a salariaților din unitățile bugetare se vor majora cu 10 la sută. Vor beneficia de majorare la salariu în jur de 120 de mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și de asistență socială, cultură fizică și sport, din sfera științei și inovării, militarii, polițiștii și angajații din structurile securității statului.

Fluxul de știri
0