Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Programul Guvernamental DOR: Au participat peste 100 de copii din diasporă

© Sputnik / Раду ПрокаДетская площадка
Детская площадка - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Tineri din 18 țări, cu vârste cuprinse între 12-17 ani, au participat la Programului Guvernamental DOR.

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. S-a încheiat cea de-a șasea ediție a Programului Guvernamental DOR, care a reunit copii și tineri din 18 țări, cu vârste cuprinse între 12-17 ani.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Premierul Filip, foc și pară la Guvern: Cu așa organizare, n-o să ajungeți nicăieri

Pe parcursul a șapte zile, participanții la program au fost implicați în diverse ateliere tematice și activități pentru a cunoaște mai bine cultura și tradițiile naționale. Programul a inclus lecții de dans popular, de confecționare a mărțișoarelor și a obiectelor din ceramică, dar și o excursie la Cetatea Soroca.

De asemenea, copiii au aflat mai multe despre arta cioplitului în lemn, sărbătorile naționale și tradițiile strămoșești — în ultima seară a programului, tinerii au improvizat o nuntă moldovenească. De Ziua Independenței Republicii Moldova participanții la programul DOR au vizitat Parlamentul, unde au fost informați despre activitatea Legislativului.

La evenimentul de lansare a programului, premierul Pavel Filip a îndemnat copiii să nu piardă legătura cu baștina părinților și să promoveze valorile și tradițiile naționale. La ediția a VI-a a Programului DOR au participat peste 100 de copii și tineri, dintre care 80 din diaspora și 20 din Republica Moldova. Tabăra DOR — Diasporă. Origini. Reveniri — este organizată anual sub patronajul Guvernului în scopul consolidării legăturilor culturale ale copiilor din diasporă cu țara de origine — Republica Moldova.

Fluxul de știri
0