Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai este oare poezia „de actualitate" în epoca digitală?

© SputnikDiana Sava-Daranuța
Diana Sava-Daranuța - Sputnik Moldova
Abonare
Poezia a fost mereu un mijloc de delectare spirituală şi intelectuală pentru oameni. Însă puțină lume cunoaște riscurile și dificultățile pe care și le asumă scriitorii în procesul de creație.
Mai este oare poezia „de actualitate" în epoca digitală?

Scriitoarea Diana Sava Daranuța a vorbit în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" despre valoarea poeziei în societatea contemporană și dificultățile pe care le întâmpină scriitorii autohtoni. În discuția de suflet despre poezie și arta de a citi versuri, poeta Diana Sava Daranuța a povestit că în societatea contemporană încă există cititori de poezie.

"Mesajul poeziei are un impact asupra personalității cititorului. Faptul că oamenii reacționează pozitiv la creațiile mele mă bucură și mă motivează să muncesc în continuare. Îmi place să scriu poezii de dragoste, valori naționale, baștină și despre ceea ce ne reprezintă pe noi ca cetățeni. În Republica Moldova sunt mulți scriitori buni și cititorii pot alege poezia de suflet dintr-o varietate de cărți. Consider că omul pasionat de artă care a citit o poezie de pe rețelele de socializare peste o perioadă va procura cartea din librărie", a spus poeta.

Totodată, Diana Sava Daranuța a menționat că scriitorii din țară întâmpină nenumărate impedimente în procesul de creație.

"Am început o promovare mai amplă a poeziilor mele pe rețelele de socializare. Trebuie să vii cu un produs nou și bun apreciat nu doar de propria ta părere. În librării se amplasează creațiile scrise de poeții autohtoni în locuri mai puțin vizibile. De aceea noi, scriitorii trebuie să găsim alte modalități de promovare a produsului nostru. O altă problemă este realizarea cărților, deoarece în librării se adaugă încă 50-60 % la costul cărții. Astfel prețul cărților devine scump pentru cititori, iar riscul financiar îl asumăm noi, scriitorii", a povestit  Diana Sava Daranuța.

Mai multe detalii aflați în materialul audio atașat mai sus.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0