Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: În ajunul alegerilor spiritele protestatare din Moldova se vor intensifica

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Chișinău 26 august 2018
Protest la Chișinău 26 august 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Partidele proeuropene din Moldova luptă între ele pentru a accede în viitorul Parlament al țării. Alegerile parlamentare în Moldova vor avea loc pe data de 24 februarie.

CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Spiritele protestatare din Moldova se vor intensifica, odată cu apropierea datei alegerilor parlamentare. Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon într-un interviu pentru publicația rusească ”Izvestia”. 

Pe data de 24 februarie 2019, în Republica Moldova vor avea loc alegerile parlamentare ordinare. Pentru prima dată în istoria țării, acest scrutin se va desfășura în baza unui sistem electoral mixt. 

Protest la Chișinău 26 august 2018 - Sputnik Moldova
Politică
Liderul PPDA, Andrei Năstase: Vrem vărsare de sânge?

”Odată cu apropierea datei alegerilor parlamentare toate partidele – și cele de dreapta și cele de stânga – își vor intensifica spiritele protestatare. Ceea ce vedem astăzi, este o luptă dintre opoziția proeuropeană și partidul proeuropean aflat la guvernare. Cu alte cuvinte, partidele de dreapta luptă între ele pentru electoratul de dreapta, încercând să demonstreze că sunt cele mai bune pentru această categorie de alegători”, a declarat Dodon. 

Președintele țării a precizat că partidele de stânga nu participă la aceste proteste.  

”Partidele de stânga, așa cum este PSRM, au luat decizia să nu se implice în proteste. Să lupte între ele forțele de dreapta, mai ales că liderii protestelor de duminică sunt foști parteneri, care până nu demult făceau parte din Executiv, împreună cu partidul care astăzi se află la guvernare”, a declarat președintele Moldovei.  

Duminica trecută, la Chișinău, a avut loc un protest organizat de opoziția extraparlamentară  — PPDA,  condus de Andrei Năstase și PAS, în frunte cu Maia Sandu. Manifestanții au cerut demisia Guvernului, recunoașterea alegerilor locale noi din Chișinău și anularea amnistiei fiscale.

Fluxul de știri
0