Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Liderul PPDA, Andrei Năstase: Vrem vărsare de sânge?

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Chișinău 26 august 2018
Protest la Chișinău 26 august 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la manifestație să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Membrii și simpatizanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, Partidului ”Platforma Demnitate și Adevăr”, în frunte cu Andrei Năstase și Partidului Liberal Democrat din Moldova s-au adunat la o acțiune de protest în centrul orașului Chișinău. 

Протесты в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Duminica protestelor la Chișinău: În PMAN au apărut primele corturi

Paralel, în Piața Marii Adunări Naționale protestează și membrii Partidului Șor, care își exprimă nemulțumirea față de acțiunile Maiei Sandu, care în calitatea sa de ministru al Educației în Guvernul Filat a închis mai multe școli. Totodată, protestatarii lui Șor o acuză pe Sandu că a închis ochii la devalorizarea BEM, acțiune pentru care camaradul său din PLDM, Vladimir Filat, a fost condamnat la 9 ani de pușcărie. 

Maia Sandu și Andrei Năstase, care sunt prezenți în PMAN, s-au arătat extrem de nemulțumiți de faptul că în centrul orașului mai este organizat un protest, paralel cu cel anunțat de Mișcarea de Rezistență Națională. 

Sandu și Năstase au declarat că acum sunt puși în situația să-și schimbe planurile din mers și au acuzat oamenii care au ieșit la mitingul organizat de Partidul Șor că ”nu sunt conștienți”.

”Sunt câțiva cetățeni sărăciți care nu sunt conștienți că sunt utilizați”, a declarat Sandu. 

Mai mulți simpatizanți ai PAS și PPDA și-au declarat intenția să meargă și să zădărncească protestul organizat de Partidul Șor. 

”Vrem vărsare de sânge? Eu întreb: vrem vărsare de sânge?”, a întrebat nemulțumit mulțimea liderul PPDA, Andrei Năstase. 

Mai mulți protestatari au declarat că nu, astfel că Năstase și Sandu și-au îndemnat simpatizanții să se calmeze și să protesteze pașnic. 

Aceștia s-au adunat în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde scandează: Jos dictatra, Noi suntem poporul, Vrem țara înapoi, Hoții.

Centrul orașului Chișinău este blocat>>>

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la manifestație să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist.


Fluxul de știri
0