Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La ce vârstă e bine să dăm copilul la școală, 6 sau 7 ani?

© Sputnik / Miroslav RotariIrina Parvan
Irina Parvan - Sputnik Moldova
Abonare
Subiectul vârstei școlare nu este abordat în mod individual în societatea moldovenească. În cele mai dese cazuri părinții se conformează unor idei care nu le aparțin, iar în consecință au de suferit copiii.
La ce vârstă e bine să dăm copilul la școală, 6 sau 7 ani?

Psihologul Irina Parvan a explicat în cadrul unui interviu acordat studioului de radio Sputnik Moldova la ce trebuie să atragă atenția părinții care sunt puși în situația de a decide la ce vârstă să dea copilul la școală.

"Copilul este pregătit să meargă la școală la vârsta de 6 ani atunci când este mai dezvoltat intelectual comparativ cu alți copii, adoptă aptitudini noi și prezintă o maturitate la nivelul proceselor cognitive. Trebuie să ținem cont că sistemul nervos la oameni evoluează total diferit, de aceea este binevenit ca copilul să fie supus unui diagnostic psihologic ca să identificăm dacă este pregătit pentru integrarea în societate și în sistemul educațional. Toate cercetările prezintă date conform cărora anume la vârsta de 6-7 ani copiii intră în etapa operațiilor concrete, atunci când se dezvoltă logica, memoria, limbajul, gândirea, voința și motricitatea", a spus psihologul.

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0