Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi informații despre construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

Abonare
Compania românească „Transgaz” va organiza la începutul lunii septembrie, tenderul pentru construcția gazoductului Chișinău-Ungheni.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut, la București, o întrevedere cu conducerea ”Transgaz”. Ministrul moldovean se află în aceste zile într-o vizită de lucru în România. 

Vitalie Iurcu - Sputnik Moldova
Un nou termen pentru construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău - Când va fi gata

”Suntem la final cu îndeplinirea condițiilor contractuale privind construcția gazoductului Ungheni-Chișinău. Urmează demararea cât mai urgentă a lucrărilor de construcție, astfel încât conducta de gaz să fie operațională către finele anului următor”, a declarat Gaburici.

Potrivit ministrului, au fost îndeplinite condițiile necesare pentru lansarea construcției conductei, printre care: emiterea  de către autoritățile moldovenești a autorizației de construcție; oferirea pentru întreprindere a dreptului de uz asupra terenurilor afectate de gazoductul existent și asigurarea derulării fără probleme a procedurilor de achiziție a bunurilor și lucrărilor în cadrul proiectului.

Conducerea ”Transgaz” a apreciat ritmul accelerat în care se derulează la Chișinău măsurile pentru finalizarea tranzacției prin care „Eurotransgaz” va prelua Întreprinderea de Stat „Vestmoldtransgaz” din Republica Moldova și a dat asigurări că lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău vor demara odată cu finalizarea procedurii de reorganizare. 

Reprezentanții companiei au anunțat că „Transgaz” este pregătit să demareze, la începutul lunii septembrie 2018, tenderul pentru construcția gazoductului Chișinău-Ungheni.

Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania românească „Transgaz” a fost semnat la 28 martie, după ce întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al concursului de privatizare a „Vestmoldtransgaz”, prin care SRL „Eurotransgaz” și-a asumat obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în termen de până la doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 milioane de euro.


Fluxul de știri
0