Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou termen pentru construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău - Când va fi gata

© Sputnik / OsmatescoVitalie Iurcu
Vitalie Iurcu - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou termen pentru construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău. Secretarul de stat de la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a oferit noi date cu privire la construcția conductei.
Un nou termen pentru construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău - Când va fi gata

Invitat la emisiunea „Kilometrul 0", realizată la Sputnik Moldova de jurnalistul Vasile Dosca, oficialul a menționat că securitatea energetică reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare. Iar în contextul în care Federația Rusă a anunțat că ar putea să înceteze tranzitul de gaze spre Europa, prin Ucraina, țara noastră trebuie să aibă o soluție de rezervă.

Astfel, oficialul a anunțat despre urgentarea lucrărilor de construcție pentru prelungire a gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. Când este preconizată darea în folosinţă a gazoductului, aflați din interviul audio ataşat.

Menționăm că, anterior, finalizarea lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău era precnizată pentru sfârșitul anului 2018.

Fluxul de știri
0