Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Nazarov: Businessmenii ruși pot să investească mult mai mult în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariАндрей Назаров
Андрей Назаров - Sputnik Moldova
Abonare
Andrei Nazarov: Rusă poate să vină cu investiții în Moldova într-un volum mai mare decât o face în prezent.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Federația Rusă poate să vină cu investiții în Republica Moldova într-un volum mai mare decât o face în prezent, a declarat marți, 28 august, în cadrul videoconferinței organizată la Centrul de presă Sputnik-Moldova, copreședintele Organizației Obștești ruse ”Delovaia Rossiia”, Andrei Nazarov.

Борис Титов. Архивное фото - Sputnik Moldova
Moldova poate fi o platformă pentru cucerirea pieței din UE de către investitorii ruși

La conferință au fost prezentate agenda și principalele subiecte care vor fi discutate în cadrul primului Forum Economic Moldo-Rus, care va avea loc în zilele de 20-22 septembrie, la Chișinău. 

”Deși Rusia se află printre primii zece investitori ai Republicii Moldova, interacțiunea noastră poate fi mult mai eficientă ”, a declarat Nazarov, în cadrul videoconferinței de la Sputnik-Moldova.

În opinia lui Nazarov, Moldova se află într-o poziție geografică, geopolitică și economică unice, având relații de asociere cu UE și statut de observator în Uniunea Economică Euroasiatică. 

”Investitorul rus este gata să exploreze aceste legături și, consolidându-și cooperarea cu Moldova, se va extinde și pe piața economică din UE”, a declarat Nazarov. 

Potrivit copreședintelui Organizației Obștești ruse ”Delovaia Rossiia”, acest forum va avea loc în fiecare an, iar anul viitor reuniunea va fi organizată la Moscova, astfel ca la el să poată participa cât mai mulți agenți economici din Rusia. 

”La forumul din Chișinău vor participa un număr impunător de oameni de afaceri din Moldova și aproape 200 din Rusia”, a precizat Nazarov. 

Forumului Economic Moldo-Rus va fi unul anual și va avea loc prin rotație la Chișinău și în Federația Rusă. În acest an, reuniunea va ave loc în zilele de 20-22 septembrie, la Chișinău.

Fluxul de știri
0