Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova poate fi o platformă pentru cucerirea pieței din UE de către investitorii ruși

© Sputnik / Александр Полегенько / Accesați arhiva multimediaБорис Титов. Архивное фото
Борис Титов. Архивное фото - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentantul special al președintelui Federație Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor, Boris Titov: Moldova poate fi o platformă pentru cucerirea pieței din UE.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Republica Moldova poate deveni un pod de legătură dintre Federația Rusă și Uniunea Europeană, prin care va fi asigurată piața de desfacere a comunității europene pentru agenții economici ruși care investesc în economia moldovenească, a declarat reprezentantul special al președintelui Federație Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor, Boris Titov, în cadrul videoconferinței organizată la Centrul de presă Sputnik Moldova la care se discută despre agenda Forumului Economic Moldo-Rus.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Igor Dodon: Trebuie să dăm un nou impuls relațiilor economice dintre Rusia și Moldova

Forumului Economic Moldo-Rus va fi unul anual și va avea loc prin rotație la Chișinău și în Federația Rusă. În acest an, reuniunea va ave loc în zilele de 20-22 septembrie, la Chișinău.

”Potențialul de investiții în Moldova este mare. Agenții economici ruși pot obține venituri mari din investițiile pe care le vor face în Moldova”, a declarat Titov. 

Antreprenorul rus susține că în Moldova sunt create condiții prielnice pentru investiții. Acesta s-a referit în special la politica fiscală din Moldova, care creează condiții pentru investiții în economia națională.

Titov susține că, investind în Moldova, agenții economici ruși pot găsi piețe de desface în Uniunea Europeană.   

”Republica Moldova poate deveni un pod dintre Rusia și UE. Investitorii noștri ar putea produce în Moldova și asigura piața nu doar din Rusia, dar și din UE. Moldova poate fi o platformă pentru cucerirea pieței din UE”, a declarat reprezentantul special al președintelui Federație Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor. 

Titov a declarat că agenții economici ruși pot investi într-un șir de domenii ale economiei moldovenești, nu doar în vinificație, dar condiția de bază pentru investiții este stabilitatea politică în țara noastră. 

”Există un risc. Trebuie să există stabilitate politică. Vrem să auzim din partea Republicii Moldova un mesaj clar că va asigura investitorul rus atunci când va decide să investească în economia națională”, a declarat Titov.   

Anul trecut, fluxul net de investiții străine directe în economia Moldovei s-a ridicat la circa 200 de milioane de dolari.


Fluxul de știri
0