Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tot mai multe cazuri de rujeolă confirmate: Câte persoane s-au îmbolnăvit până acum

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că numărul persoanelor bolnave de rujeolă este în creștere.

CHIȘINĂU, 28 aug — Sputnik. Potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul acestui an și până în prezent, au fost înregistrate 171 de cazuri de rujeolă confirmate, iar alte 63 de persoane au avut suspecții de rujeolă.

Медицинская сестра готовится сделать укол - Sputnik Moldova
Societate
Focar de infecție cu rujeolă s-a extins la Ceadâr Lunga: Zeci de copii infectați

O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri se atestă în perioada 1 — 27 august, fiind înregistrate 134 de cazuri confirmate, iar alte 72 suspecte sunt în proces de investigare.
În ultima săptămână, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă au fost înregistrate în raioanele Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Hâncești.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat anterior că Moldova este sub cod portocaliu de rujeolă. În aceste condiții se iau măsuri stricte de monitorizare a extinderii virusului și combatere a acestuia.

În Găgăuzia niciun copil nu va fi primit la școală pe unu septembrie dacă nu va fi vaccinat. Ei vor trebui să prezinte certificatul medical privind vaccinarea împotriva rujeolei. Decizia a fost luată în cadrul comisiei pentru situaţii excepţionale, care a avut loc la Comrat.

 

Fluxul de știri
0