Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SUA intenționează să folosească un atac cu arme chimice fals pentru a lovi Siria - Rusia

© AP Photo / Robert S. Price/U.S. NavyIn this photo provided by the U.S. Navy, the Arleigh Burke-class guided-missile destroyer USS Ross (DDG 71) departs Rota, Spain, on March 29, 2017.
In this photo provided by the U.S. Navy, the Arleigh Burke-class guided-missile destroyer USS Ross (DDG 71) departs Rota, Spain, on March 29, 2017. - Sputnik Moldova
Abonare
Statele Unite ar putea avea planuri de a folosi un atac chimic fals în Siria pentru a lovi forțele guvernamentale prin atac aerian, a spus ministrul rus al Apărării. Washingtonul deja construiește capabilități de lovituri în Orientul Mijlociu, a spus acesta.

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. Avertismentul vine la o zi după ce armata rusă a declarat că are informații despre o provocare care se prefigurează în regiunea siriană Idlib, care ar implica un atac cu arme chimice.

Вид на Дамаск. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Expert: Nu există dovezi ale folosirii armelor chimice în Siria

Statele Unite au avertizat mai devreme că ar reacționa la un atac armat chimic, efectuat de forțele guvernamentale siriene, prin lovituri de răspuns, care ar fi mai puternice decât cele efectuate de SUA, Marea Britanie și Franța în aprilie.

Într-o declarație publicată luni, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a luat act de desfășurarea în Mediterană, la sfârșitul de săptămânii trecute, a distrugătorului USS Ross care transportă la bord 28 de rachete de croazieră Tomahawk. Asta după ce s-a produs o mișcare similară a USS The Sullivans către Golful Persic și rebazarea unui bombardier strategic B-1B Lancer la o bază aeriană din Qatar. Ministerul rus a spus că acestea sunt ultimele pregătirile.

 

Fluxul de știri
0