Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Provocarea din Siria: Moscova, după ce a dezvăluit-o, o consideră cvasi-iminentă

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaSiria
Siria - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Militarii ruși au venit azi cu detalii suplimentare și date foarte concrete.

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. Un atac cu arme chimice poate avea loc în următoarele 2 zile asupra orașului Kafer Zaita, acolo au sosit specialiști străini pentru pune la punct momentele tehnice legate de organizarea loviturii, a precizat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, general-maior Igor Konashenkov, citat de RIA Novosti.

Conform relatărilor transmise de localnici la Centrulul rus pentru pacificarea părților în conflict, la 6 kilometri de presupusa țintă se observă prezența unor experți vorbitori de engleză, anterior înr-acolo au fost transportate recipiente cu clor.

MAE al Rusiei - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova îndeamnă SUA să nu întreprindă acțiuni necugetate în Siria

Anume din acel punct, Habit, ar putea să fie întreprins tirulcu proiectile reactive.

În cele ce urmează organizațiile neguvernamentale și jurnaliștii antrenați în operațiune vor filma mai multe ”mărturii” despre o nouă crimă a regimului de la Damasc.

Se cunoaște că la Kafer Zaita ”mai multe persoane aduse din nordul provinciei” au fost instruite cum să joace rolul de victime ale loviturii cu arme chimice sau de persoane care le acordă ajutor — pentru figurație ”în filmele video destinate demonstrării în instituțiile media din regiune și cele de limbă encleză”, a adăugat Konashenkov.

Potrivit generalului, scopul urmărit este destabilizarea bruscă a situației și zădărnicirea dinamicii constante a procesului de pace în curs de desfășurare.

Fluxul de știri
0