Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Implicarea femeilor în politică în cei 27 de ani de independență a Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariValentina Buliga
Valentina Buliga - Sputnik Moldova
Abonare
Din cei 27 de ani de independență a Republicii Moldova, deputata Valentina Buliga împlinește 22 de ani de activitate politică
Implicarea femeilor în politică în cei 27 de ani de independență a Republicii Moldova

Potrivit Valentinei Buliga, în Republica Moldova procesul de implicare a femeilor în diverse domenii a parcurs un drum lung. Politica continuă să fie considerată de către unii bărbați un domeniu "masculin". De aceea, curajul pe care l-au avut unele femei la proclamarea independenței Republicii Moldova nu întotdeauna a fost susținut de către ceilalți.

"Femeile au avut întotdeauna nevoie de mai multe argumente, dovezi, curaj sau pregătire profesională pentru a demonstra că au aceleași drepturi, oportunități și este importantă participarea lor la luarea unor decizii", a menționat Buliga.

Potrivit deputatei, atunci când femeile și bărbații participă pe același picior de egalitate pe arena politică, se înregistrează un nivel de dezvoltare mai sporit în procesele politice, sociale și economice.

"La moment, în Molodva, femeile au înregistrat unele reușite la capitolul implicare în viața politică. Este îmbucurător faptul că a crescut numărul de femei primari, consilieri locali și deputate în parlament", a menționat Valentina Buliga.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0