Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizie şoc în cazul profesorilor autori ai manualului de geografie plin cu greşeli

© Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titovшкола
школа - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul general al Editurii Didactice şi Pedagogice, Maria Mihaela Nistor, a anunţat că îi va acţiona în judecată pe aceştia, după ce au fost tipărite 150.000 de cărţi ce conţin erori foarte grave.

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Scandalul manualului de Geografie de clasa a şasea, plin cu greşeli, continuă, după ce profesorii autori au aruncat, iniţial, mingea în curtea Editurii Didactice şi Pedagogice, pe care au făcut-o responsabilă de erorile existente.

La rândul său, reprezentanţii Editurii spun că au manuscrisul iniţial, ce conţine multe greşeli şi că vina nu aparţine tehnoredactorului, pentru că instituţia nu are aşa ceva.

Maria Mihaela Nistor, directorul general al EDP, spune că identitatea oamenilor care au dat aviz ştiinţific pentru manual va rămâne ascunsă, dar i-a rugat să nu mai „îndrăznească vreodată" să se înscrie ca evaluatori.

„Este o culpă comună: şi a autorilor care, pe lângă că au scris un manuscris cu atâtea greşeli au declarat că greşelile au fost făcute în timpul redactării. Noi nu avem tehnoredactor. Acum să vii să dai vina pe EDP este impardonabil", a precizat Nistor, potrivit ziare.com.

În timp ce Nistor nu vrea să dea detalii despre evaluatori, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi — Învăţământ preuniversitar — spune că „din cinci evaluatori, patru sunt doctori" şi a catalogat drept „incredibil" tot ceea ce s-a întâmplat.

Editura Didactică şi Pedagogică a subliniat că autorii vor răspunde pentru faptele lor, pentru că au încălcat flagrant adevărul şi, în consecinţă, EDP îi va acţiona în instanţă.

Menţionăm că, astăzi, Ministerul Educaţiei Naţionale a decis să solicite EDP retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a, după ce au fost tipărite aproape 150.000 de cărţi ce conţin erori grave şi despre care Sputnik a scris aici.

Fluxul de știri
0