Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrei Năstase și Maia Sandu s-au dus la plimbare

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Chișinău 26 august 2018
Protest la Chișinău 26 august 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Andrei Năstase le-a înaintat un ultimatum protestatarilor Partidului Șor: ” Să-și ia scena cât mai repede din PMAN”.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Membrii și simpatizanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, Partidului ”Platforma Demnitate și Adevăr”, în frunte cu Andrei Năstase și Partidului Liberal Democrat din Moldova s-au adunat la o acțiune de protest în centrul orașului Chișinău. 

Protest la Chișinău 26 august 2018 - Sputnik Moldova
Politică
Liderul PPDA, Andrei Năstase: Vrem vărsare de sânge?

Paralel, în Piața Marii Adunări Naționale protestează și membrii Partidului Șor, care își exprimă nemulțumirea față de acțiunile Maiei Sandu, care în calitatea sa de ministru al Educației în Guvernul Filat a închis mai multe școli. Totodată, protestatarii lui Șor o acuză pe Sandu că a închis ochii la devalorizarea BEM, acțiune pentru care camaradul său din PLDM, Vladimir Filat, a fost condamnat la 9 ani de pușcărie. 

Maia Sandu și Andrei Năstase s-au arătat extrem de nemulțumiți de faptul că în centrul orașului mai este organizat un protest, paralel cu cel anunțat de Mișcarea de Rezistență Națională. Sandu i-a acuzat pe oamenii care au ieșit la mitingul organizat de Partidul Șor că ”nu sunt conștienți”.

”Sunt câțiva cetățeni sărăciți care nu sunt conștienți că sunt utilizați”, a declarat Sandu. 

Protestatarii lui Sandu și Năstase au scandat lozinci antiguvernare în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt: Jos dictatra, Noi suntem poporul, Vrem țara înapoi, Hoții.

La un moment dat, manifestanții lui Sandu și Năstase au încercat să rupă cordonul de polițiști și să meargă spre scena instalată de Partidul Șor. Oamenii legii au reușit însă să mențină cordonul, astfel evitând altercațiile care puteau să se producă între cele două grupuri de protestatari. 

Acum simpatizanții lui Sandu și Năstase au pornit într-un marș spre clădirea CNA, pe care l-au numit ”marș al libertății”,  după care se vor întoarce înapoi în PMAN. 

Între timp, Năstase le-a înaintat un ultimatum protestatarilor Partidului Șor: ” Să-și ia scena cât mai repede din PMAN”.

Protestatarii Mișcării de Rezistență Națională sunt în drum spre CNA, astfel că bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt este închis până la sensul giratoriu de la Universitatea ”Ion Creangă”. 


Fluxul de știri
0