Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul și Tiraspolul, un nou pas spre apropierea celor două maluri ale Nistrului

© Sputnik / Miroslav RotariДнестр
Днестр - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană au discutat în privința deschiderii celor două puncte de înmatriculare a mijloacelor de transport cu sediile în orașele Tiraspol şi Râbnița.

CHIȘINĂU, 24 aug –Sputnik. Reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, Cristina Lesnic şi Vitalii Ignatiev, au avut o nouă întrevedere, la care au participat și grupurile de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, precum și reprezentanţii mediatorilor şi ai observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”. Întrevederea a avut loc la sediul Misiunii OSCE de la Tiraspol. 

За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine va circula în Moldova cu numere de înmatriculare „neutre"

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru reintegrare, discuțiile s-au axat pe procesul de implementare a prevederilor Deciziei protocolare „Privind accesul în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, care nu desfășoară activități comerciale”, semnate la 24 aprilie.

Deoarece în timpul apropiat urmează lansarea activității punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport cu sediile în orașele Tiraspol şi Râbnița, subiectul-cheie de pe agendă a fost coordonarea tuturor acțiunilor ce urmează a fi realizate pentru a asigura buna funcționare a acestor subdiviziuni ale Agenției Servicii Publice.

Vicepremierul moldovean Cristina Lesnic a subliniat importanța demarării activității acestor puncte de înmatriculare în termenul stabilit.

Autoritățile de la Chișinău și-au onorat angajamentele asumate în cadrul procesului de negocieri pe marginea Decizii protocolare din 24 aprilie 2018 prin ajustarea cadrului normativ național,  dar și prin eforturi concludente la nivel de experți în cadrul grupurilor de lucru sectoriale.

Fluxul de știri
0