Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Au fost anunțate cauzele incendiului din mall-ul Winter Cherry, Kemerovo

© Sputnik / Alexander Patrin / Accesați arhiva multimediaFire at Zimnyaya Vishnya shopping mall in Kemerovo
Fire at Zimnyaya Vishnya shopping mall in Kemerovo - Sputnik Moldova
Abonare
Rezultatele cu adevărat surprinzătoare ale expertizei sistemelor electrice din mall-ul care a ars pe 25 martie, incendiul răpind viața a 60 de persoane, majoritatea copii.

CHIȘINĂU, 24 aug — Sputnik. Incendiul care a izbucnit în interiorul Complexului comercial și de divertisment "Winter Cherry" din Kemerovo a început de la o lampă LED, peste care s-a scurs apa de pe acoperiș. Dispozitivul automat de protecție, menit să deconecteze corpul de iluminat, s-a dovedit a fi defect, scrie publicația Kommersant, cu referire la rezultatele examinării echipamentelor electrice.

Potrivit sursei, ancheta a studiat câteva zeci de baloturi cu elemente arse, fragmente de fire, cabluri, transformatoare. Din moment ce probele supuse analizei au fost deteriorate, este imposibil să se răspundă exact la întrebarea ce anume a afectat firele electrice — scurtcircuitul sau flăcările de foc. Dar semnele indirecte au indicat chiar locul de unde a pornit incendiul — un ring gonflabil pentru divertismentul copiilor, scrie Kommersant.

Comentariile experţilor cu privire la cablurile electrice sunt critice: "instalarea și conectarea nu au fost efectuate după un anumit proiect, ci la întâmplare".

Incendiul din centrul comercial cu patru etaje "Winter Cherry", Kemerovo, a avut loc pe 25 martie. A murit 60 de persoane, majoritatea copii.

Practic, cei care se aflau în sălile de cinema nu au putut să se evacueze.

După numărului de victime, acest incendiu este unul dintre cele mai mari din Rusia din ultimii o sută de ani, transmite RIA Novosti.

Clădirea mall-ului a fost recent demolată, în acel loc va fi amenajat un scuar comemorativ.

© Sputnik / Александр Патрин / Accesați arhiva multimediaDemolarea Complexului comercial și de divertisment "Winter Cherry"
Demolarea Complexului comercial și de divertisment Winter Cherry  - Sputnik Moldova
Demolarea Complexului comercial și de divertisment "Winter Cherry"
Fluxul de știri
0