Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bolton: Negocierile SUA-Rusia privind soarta START-III, la o etapă incipientă

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с советником президента США по вопросам нацбезопасности Д. Болтоном
Президент РФ В. Путин встретился с советником президента США по вопросам нацбезопасности Д. Болтоном - Sputnik Moldova
Abonare
Părțile se află la o etapă incipientă de discuții cu privire la soarta tratatului privind reducerea armamentului strategic ofensiv, a declarat negociatorul american.

CHIȘINĂU, 24 aug — Sputnik. Consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, a declarat că Rusia și SUA se află, deocamdată, la o primă etapă a discuțiilor despre soarta tratatului privind reducerea armamentului strategic ofensiv (START), iar data noilor negocieri pentru prelungirea tratatului nu a fost deocamdată stabilită.

Ministerul Apărării al SUA - Pentagon - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova a comentat noul buget al SUA pentru Apărare

"Nu am stabilit data negocierilor pentru START… Ne aflăm la o etapă incipientă de negocieri despre soarta tratatului privind reducerea armelor strategice ofensive (START-III)", a declarat Bolton după o întrevedere cu secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev la Geneva.

Noul tratat privind reducerea armelor strategice ofensive, care presupune reducerea arsenalului de arme nucleare desfășurate — START-III, a fost semnat pe 8 aprilie 2010 de președinții de atunci ai Rusiei și SUA, Dmitry Medvedev și Barack Obama. Actul a intrat în vigoare pe 5 februarie 2011. El presupune reducerea focoaselor nucleare până la 1550 unități, a rachetelor balistice intercontinentale, rachetelor balistice ale submarinelor și bormbardierelor grele până la 700 unități.

Fluxul de știri
0