Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vor lucra băncile din Moldova în zilele de sărbătoare de la sfârșitul lui august

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaCelule individuale în safeul bancar
Celule individuale în safeul bancar - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de știri și radio Sputnik Moldova vă oferă informații despre programul de lucru a celor mai mari bănci din Moldova în perioada minivacanței de la sfârșitul lunii august, care va începe la sfârșitul acestei săptămâni și se va încheia la 3 septembrie.

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Bugetarii din Republica Moldova vor intra de la sfârșitul acestei săptămâni într-o vacanță de nouă zile. Acesta va începe pe data de 25 august și se va încheia la 3 septembrie. 

Conform prevederilor Codul Muncii, zilele 27 şi 31 august sunt declarate zile de sărbătoare nelucrătoare. În acest an, data de 27 august cade în zi de luni, iar 31 august – în zi de vineri. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a propus ca zilele 28, 29 şi 30 august – marți, miercuri și joi – să fie considerate zile de odihnă. Recuperarea acestor zile va avea loc în zilele de sâmbătă: 8 și 29 septembrie şi 20 octombrie.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Pavel Filip a făcut o declarație de ultimă oră despre vacanța de nouă zile

Mai multe instituții guvernamentale care prestează servicii populației au anunțat că nu vor pleca în minivacanța anunțată de Executiv și în zilele de 28, 29 și 30 august vor avea program de lucru. 

Agenția Sputnik-Moldova a aflat că și majoritatea băncilor din Moldova nu-și vor lua vacanță în zilele de 28, 29 și 30 august. Una dintre bănci va presta servicii clienților chiar și în zilele declarate libere prin lege: 27 și 31 august. 

Moldova Agroindbank va avea zile libere pe data de 27 și 31 august. În schimb în zilele de 28, 29 și 30 august, instituția va avea regim normal de muncă pentru clienți. Doar pe data de 30 august, banca va avea zi scurtă de muncă, care se va încheia cu o oră mai devreme decât de obicei. 

Victoriabank va oferi clienților servicii chiar și în zilele declarate libere prin lege: 27 și 31 august. Filialele acestei bănci de pe bulevardul Ngeruzzi 2/4, srt. Arborilor 21, str. Chișinăului 5 și Decebal 61 vor lucra și de Ziua Republicii și de Ziua Limbii, în regim special. De asemenea, în zilele de 28, 29 și 30 august angajații băncii vor avea program deplin de muncă. Pe data de 30 august orarul de muncă al acestei bănci va fi scurtat cu o oră. 

Офис - Sputnik Moldova
Societate
O agenție guvernamentală renunță la vacanță și anunță program de lucru

Clienții care au treabă la Eximbank, trebuie să știe că această bancă va avea zile libere în perioada 25 august-2 septembrie. Angajații băncii se vor bucura de vacanța anunțată de Guvern și vor reveni la serviciu pe data de 3 septembrie.  

Filialele Mobiasbanca vor avea regim obișnuit de muncă în zilele de 28, 29 și 30 august, cu zi scurtă joi, 30 august. Banca nu va lucra doar în zilele de 27 și 31 august, și, respectiv, în zilele de duminică. 

 Același program de activitate îl va avea și Moldindconbank. Clienții băncii se vor putea adresa la orice filială în zilele de 28, 29 și 30 august, cu excepția zilelor de 27 și 31 august și zilelor de sâmbătă și duminică.  


Fluxul de știri
0