Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo pentru luna septembrie și minivacanța din august

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul minivacanței pe care bugetarii o vor avea la sfârșitul lunii august, toată lumea este curioasă să știe ce surprize ne pregătește vremea pentru sfârșitul ultimei luni de vară.

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. Guvernul a decis că bugetari vor avea o minivacanță de nouă zile la sfârșitul ultimei luni de vară, astfel că evoluția vremii contează foarte mult pentru oamenii care își planifică odihna.

În ultima perioadă vremea a fost caniculară, Moldova s-a sufocat de căldură. Totodată, unele localități au fost afectate de ploi torențiale cu grindină.

Una ola de calor en Francia - Sputnik Moldova
Alertă în Europa - incendii devastatoare și fenomene meteo extreme: Vremea în Moldova

Potrivit meteorologilor moldoveni, vor mai urma câteva zile de arșiță cumplită. Valorile termice maxime vor oscila până la sfârșitul acestei săptămâni între 32 și 35 de grade Celsius.

De săptămâna viitoare însă temperaturile vor fi în ușoară scădere, se va înregistra instabilitate atmosferică, iar pe alocuri vor cădea precipitații însoțite de descărcări electrice.

Si estimările meteorologilor români arată că arșița este pe ducă. În unele regiuni, temperaturile vor fi chiar mai joase decât norma pentru această perioadă.

Iată care este prognoza Administrației române de Meteorologie pentru următoarele patru săptămâni:

Săptămâna 20 — 27 august

Temperatura aerului se va situa peste norma climatologică a săptămânii în toată țara, cu abateri medii săptămânale mai mari în vest, centru, nord și nord-est.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare îndeosebi în regiunile extracarpatice. Excepție vor face zonele de munte și partea de vest — nord-vest a țării, unde local vor fi excedentare.

Săptămâna 27 august — 3 septembrie

Valorile termice medii vor mai coborâte decât norma climatologică, îndeosebi în sud și vest, mai ales în prima parte a intervalului.

Cantitățile de precipitații pot fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și local în cele sudice. În partea de sud-est a teritoriului acestea se pot situa în limite normale.

Săptămâna 3 — 10 septembrie

Temperatura aerului se va încadra în general în limite normale, posibil ușor mai coborâte decât mediile perioadei local în sud, sud-est și în zona montană. În cea mai mare parte a țării regimul pluviometric se va încadra în general în limitele normale ale perioadei.

Săptămâna 10 — 17 septembrie

Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, posibil cu abateri mai mari în nord-vest. Excepție vor face regiunile sudice, unde local valorile termice vor fi apropiate de mediile perioadei.

Precipitațiile pot fi ușor excedentare, local în zonele montane și pe arii restrânse în vestul și sud-vestul țării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

Fluxul de știri
0