Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Directoarea unei școli profesionale, judecată pentru coruperea unui funcționar

© Sputnik / Mihail KutuzovДоллары США
Доллары США - Sputnik Moldova
Abonare
Directoare unei școli profesionale din Capitală intenționa să-i ofere 300 de dolari unui funcționar public.

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat instanței de judecată spre examinare cauza penală în privința directorului unei școli profesionale care este suspectat de trafic de influență. 

Imagini de la percheziţii (diferite sume de bani, bordeoruri, liste, etc.) - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Iată câți bani poate câștiga un medic în Moldova luând mită doar în 9 zile

Urmărirea penală a fost pornită după ce un funcționar din cadrul Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare a denunțat directorului. Directorul școlii profesionale ar fi primit 300 de dolari de la administratoarea unei instituţii private de învăţământ din Chișinău, specializată pe cursuri de formare profesională.

Conform materialelor cauzei, directoarea solicitase anterior o evaluare din partea Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare a instituției de învățământ administrate, în vederea acreditării unui şir de programe de formare profesională.

În urma vizitei efectuate la sediul acesteia, comisia a identificat o serie de neajunsuri. Prin urmare, în schimbul banilor, învinuita solicita influențarea de către funcționar a membrilor comisiei de acreditare, pentru ca această să ignore deficiențele depistate și să soluționeze cererea pe o manieră favorabilă acreditării instituției.

Învinuita își recunoaște vina, iar dacă instanța de judecată va decide astfel, aceasta riscă o amendă în mărime de până la 150 de mii de lei sau închisoare de până la 3 ani.

Fluxul de știri
0