Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Iată câți bani poate câștiga un medic în Moldova luând mită doar în 9 zile

© Photo : Serviciul de presă al CNAImagini de la percheziţii (diferite sume de bani, bordeoruri, liste, etc.)
Imagini de la percheziţii (diferite sume de bani, bordeoruri, liste, etc.) - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cea mai săracă țară din Europa, unii reușesc să facă adevărate averi în doar câteva zile. Bineînțeles, nu prin muncă cinstită, ci luând mită.

CHIȘINĂU, 8 aug — Sputnik. Șeful secției chirurgie a unui spital din Capitală va fi judecat pentru corupere pasivă, a anunțat Serviciul Informare și Comunicare cu Mass Media într-un comunicat de presă.

Врач в больнице, архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cazul medicului oncolog care a luat mită de la un bolnav incurabil

Procuratura Anticorupție a transmis în judecată o cauză penală în privința unui medic chirurg, învinuit de săvârșirea infracțiunii prevăzute la art. 324 alin. 1 al Codului Penal.

Activitatea infracțională a învinuitului, documentată de către procurorii anticorupție, a cuprins perioada 12 iulie — 24 iulie 2018 (9 zile lucrătoare), timp în care chirurgul a pretins, acceptat și primit de la pacienți și rudele acestora, pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale, mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 54600 de lei.

La moment, învinuitul este suspendat din funcție și se află în arest la domiciliu. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, iar dacă instanța îl va găsi culpabil pentru faptele săvârșite, el riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 u.c. şi privarea de dreptul de a-și exercita activitatea pe un termen de la 5 la 10 ani.

Menționăm că, în vederea confiscării extinse, au fost aplicate sechestre pe mijloacele bănești ridicate în cadrul perchezițiilor, precum și pe bunurile învinuitului, în valoare totală de peste 700 000 de lei.

Fluxul de știri
0