Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Cine va putea rămâne în Marea Britanie în cazul lipsei unui acord cu UE

© Sputnik / Dmitry Parshin / Accesați arhiva multimediaTower Bridge over the river Thames in London. (File)
Tower Bridge over the river Thames in London. (File) - Sputnik Moldova
Abonare
Presa britanică a dezvăluit parțial planul Guvernului May legat de dreptul de ședere a cetățenilor europeni în cazul lipsei unui acord pentru Brexit cu UE.

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. Cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, care sunt stabiliți în Marea Britanie, vor avea dreptul să rămână în această țară chiar dacă nu se va ajunge la un acord cu Bruxellesul privind ieșirea din comunitatea europeană, anunță The Daily Telegraph.

Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Noi reguli pentru moldoveni după BREXIT

Surse din cadrul guvernului de la Londra afirmă că miniștrii "își vor asuma autoritatea morală" de a oferi dreptul de ședere celor 3,8 milioane de cetățeni europeni.

O astfel de decizie ar putea fi luată în contextul în care există temeri de reducere a forței de muncă în principalele ramuri ale economiei după ieșirea Regatului Unit din UE.

Condițiile care prevăd acordarea dreptului de ședere imigranților din UE vor fi stabilite într-un act cu 80 de note tehnice care stabilesc pregătirile în mai multe sectoare, în cazul absenței unui acord. Documentul urmează să fie dat publicității începând cu ziua de joi, scrie The Telegraph.

Printre altele, această decizie ar putea permite accesul cetățenilor europeni la Serviciul Național de Sănătate (NHC), indiferent dacă cetățenii britanici se vor bucura sau nu de drepturi similare în alte state europene.

Fluxul de știri
0