Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump: În câțiva ani, prim-ministrul Israelului va fi un Mahomed

© AP Photo / Mahmoud IlleanIsrael
Israel - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump a numit condițiile în care în câțiva ani prim-ministrul Israelului ar putea fi ”un Mahomed”.

CHIȘINĂU, 21 aug — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a ironizat pe seama faptului că soluționarea conflictului palestiniano-israelian ar putea avea ca urmare numirea în funcția de prim-ministru al Israelului un Mahomed, anunță postalul Axios, cu referire la propriile surse.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Donald Trump: Oricine va face business cu Iranul, nu o va face și cu SUA

Potrivit publicației, pe 2 august, ministrul Afacerilor Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a efectuat o vizită în Iordania, unde s-a întâlnit cu regele Abdullah al II-lea. Subiectul discuției a fost întrevederea pe care a avut-o regele în luna iunie cu Trump.

Potrivit regelui, acesta i-ar fi spus lui Trump că mulți dintre tinerii palestinieni ar prefera să trăiască într-un singur stat cu israelienii și să aibă drepturi egale, scrie portalul, cu referire la propriile surse.

"În cele din urmă, Israelul își va pierde caracterul evreiesc", citează sursele declarațiile regelui.

"Ceea ce spuneți are un sens… În cazul unui scenariului unui singur stat, peste câțiva ani prim-ministrul Israelului va fi un Mahomed", a răspuns sarcastic Trump.

Potrivit portalului, în cadrul întrevederii Trump a declarat că rămâne angajat în procesul  de realizare a păcii în Orientul Apropiat. El a mai menționat că, în cazul în care administrația lui nu va reuși să obțină un acord între Israel și partea palestiniană, acest lucru nu va mai reuși nici o altă administrație a SUA.

Europa vrea să coopereze cu Moscova și Ankara fără influența lui Trump>>>

Emisarii americani au vorbit în mai multe rânduri că sunt pe ultima sută de metri în finalizarea unui plan de pace, însă nu au dezvăluit detaliile acestuia. Israelul a declarat că este deschis spre cooperare privind această inițiativă. Palestinienii, dimpotrivă, a respins orice servicii de mediator ale Washingtonului, după ce Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului.

Fluxul de știri
0