Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump: Oricine va face business cu Iranul, nu o va face și cu SUA

© REUTERS / Leah Millis Donald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american Donald Trump a declarat marți pe pagina sa de Twitter că sancțiunile nou impuse împotriva Iranului sunt "cele mai mușcătoare", adăugând că, în noiembrie, "se vor ridica la un alt nivel".

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. În aceeași postare pe Twitter, președintele SUA a scris că oricine face afaceri cu Iranul, nu o va face și cu SUA. 

​Donald Trump a adăugat că urmărește „pacea mondială și nimic altceva”.

Guvernul american a reimpus două noi valuri de sancțiuni care au ca țintă mai multe sectoare economice și industriale din Iran. Potrivit Trezoreriei SUA, sancțiunile au fost restabilite la achiziționarea datoriei suverane a Iranului și a rialilor iranieni.

Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Moldova
Politică
Trump a declarat că a găsit limbă comună cu Putin

Măsurile punitive se aplică și comerțului cu aur și metale prețioase din Iran, vânzarea către și din Iran a aluminiului, a oțelului, a cărbunelui și a anumitor tipuri de software.

Restricțiile se vor extinde și asupra industriei auto din Iran, precum și asupra achiziționării de dolari SUA de către guvernul iranian.

Cu o zi înainte, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, și miniștrii de externe din Marea Britanie, Franța și Germania au anunțat într-o declarație că Statutul de blocare al Uniunii Europene va intra în vigoare pe 7 august pentru a proteja companiile din UE care fac afaceri legitime cu Iranul.

Fluxul de știri
0