Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comerțul în Moldova se va desfășura în condiții mai lejere

© Sputnik / Rodion ProcaПрилавки магазинов
Прилавки магазинов - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Moldova va fi simplificată desfășurarea activității de comerț interior și activității de întreprinzător.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Antreprenorii din Moldova nu vor mai trebuie să solicite autorizație de funcționare și desfășurare a comerțului cu amănuntul. Va fi suficient doar ca aceștia să depună o notificare la autoritatea administrației publice locale, potrivit unui proiectul de lege de modificare și completare a Legii cu privire la comerțul interior, Legii cu privire la tichetele de masă și a Legii privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător.

Банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Cele mai multe companii străine înregistrate în Moldova investesc în comerț

Documentul a fost avizat de Guvern și urmează să fie votat în două lecturi de Parlament. 

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat că acest proiect vizează comerțul interior cu privire la prestarea serviciilor de alimentație publică și cu privire la desfășurarea comerțului cu amănuntul. Principalele prevederi ale proiectului sunt substituirea autorizației de funcționare a unităților comerciale şi prestării servicii, cu procedura de notificare despre inițierea activității de comerț, la autoritatea administrației publice locale. De asemenea, vor fi incluse gradual restricțiile la utilizarea și comercializarea pungilor de plastic, de către unitățile de comerț cu amănuntul, în funcție de grosimea acestora.

”Va fi simplificată desfășurarea activității de comerț interior și activității de întreprinzător”, a accentuat Chiril Gaburici.

Totodată, de la începutul anului 2019 se interzice utilizarea și comercializarea pungilor din plastic subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj. De la 1 ianuarie 2021, se interzice utilizarea și comercializarea pungilor din plastic foarte subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că au fost stabilite condițiile și procedurile de utilizare a tichetelor de masă, precum şi drepturile şi obligațiile unităților comerciale şi celor ce prestează servicii de alimentație publică, în procesul de circulație a tichetelor de masă.

Fluxul de știri
0