Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată ce surpriză le pregătește astăzi Guvernul bugetarilor din țară

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Faptul că miniștrii s-au odihnit două săptămâni se reflectă în agenda bogată pe care o vor parcurge astăzi la ședință.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. După o vacanță de două săptămâni, Guvernul de la Chişinău îşi reia astăzi şedinţele de lucru săptămânale. Faptul că miniștrii s-au odihnit două săptămâni se reflectă în agenda bogată pe care o vor parcurge astăzi la ședință.

Пенсионер - Sputnik Moldova
Societate
Bucuria cade în scârbă: Bugetarii ar putea fi lăsați fără vacanță la sfârșitul lui august

Pe ordinea de zi sunt 43 de proiecte de lege, proiecte de hotărâri și avize pe care trebuie să le dea ministerele la diferite inițiative legislative. Printre acestea: avizul la proiectul de lege cu privire la modificarea Legii privind partidele politice, pentru modificarea Codului Penal și a Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public. 

Tot astăzi, bugetarii vor afla dacă vor avea sau nu o vacanță de nouă zile în perioada 25 august – 3 septembrie. 

Conform prevederilor Codul Muncii, zilele 27 şi 31 august sunt declarate zile de sărbătoare nelucrătoare. În acest an, data de 27 august cade în zi de luni, iar 31 august – în zi de vineri. Astfel, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale propune ca zilele 28, 29 şi 30 august – marți, miercuri și joi – să fie considerate zile de odihnă. Recuperarea acestor zile ar urma să aibă loc în zilele de sâmbătă: 8 și 29 septembrie şi 27 octombrie.

În luna august, bugetarii din Moldova vor avea mai multe minivacanțe>>>

Proiectul, care a fost propus spre dezbateri publice, nu este susținut de un șir de organizații. 

Ședința Cabinetului de Miniștri va începe la ora 15.00. 

Fluxul de știri
0