Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedia de la Genova: CEO-ul Morandi își cere scuze după colapsul viaductului

© Photo : Polizia di Stato/twitterA motorway bridge which collapsed on Tuesday near the northern Italian port city of Genoa
A motorway bridge which collapsed on Tuesday near the northern Italian port city of Genoa - Sputnik Moldova
Abonare
CEO-ul de la Autostrade per l'Italia, care gestionează și întreține cea mai mare parte a drumurilor cu taxă din Italia, inclusiv podul Morandi care sa prăbușit în orașul Genova, și-a cerut scuze.

CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik. O mare porțiune din Podul Morandi din Genova, Italia, s-a prăbușit marți, 14 august, cu cel puțin 30 de autovehicule căzând la sute de metri de sol. Conform celor mai recente date, 43 de persoane au murit în accident. Ministrul italian al Dezvoltării Economice, viceprim-ministrul Luigi Di Maio, a pus toată responsabilitatea pentru prăbușirea podului pe întreprinderea ”Autostrade per l'Italia”. Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că ministerul său a inițiat oficial procedura de anulare a acordului de concesiune al statului cu Autostrade per l'Italia.

Le pont de Morandi à Gênes - Sputnik Moldova
Genova: Încă o mașină găsită sub dărâmături - o familie cu un copil de 9 ani, morți

"Îmi cer scuze profunde, îmi expun durerea și condoleanțe rudelor victimelor, prietenilor lor, față de genovezi, aceasta este durerea pe care o port în inima mea", a declarat reprezentantul companiei, Giovanni Castellucci, în cadrul unei conferințe de presă speciale de la Genova, care a fost difuzată live de canalele de știri italiene.

Potrivit acestuia, compania a fost gata să înceapă lucrul la restaurarea podului colapsat.

"Este responsabilitatea noastră principală să restaurăm acest pod și să reluăm traficul pe care îl avem și avem un proiect care ne va permite să facem acest lucru în termen de opt luni, inclusiv procesul de dezmembrare și restaurare pentru a obține un nou pod de oțel", a spus Castellucci.

El a reiterat faptul că compania nu a avut nici o informație că podul prăbușit a fost într-o stare critică.

"Toate rapoartele de care am fost informat mi-au spus că starea sa este bună", a spus el.

Un pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova - Sputnik Moldova
Societate
Autoritățile au decis cum va fi adus acasă moldoveanul mort în orașul Genova

Directorul general a adăugat că această problemă ar fi subiectul analizei și expertizei, care va avea loc la solicitarea procuraturii.

Aceasta este prima apariție publică a conducerii Autostrade per l'Italia după tragedia din Genova. Până în prezent, Castellucci s-a limitat la scurte afirmații potrivit cărora "toată munca și starea viaductului erau sub supraveghere și control constant", și că "nu existau dovezi că podul ar fi amenințat".

În Italia sâmbătă a fost zi de doliu național. Mai mult de 600 de persoane și-au pierdut casele situate lângă pod, deoarece au fost forțate să le părăsească. 

Fluxul de știri
0