Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statistică: Ce se întâmplă cu prețurile în industrie

© Sputnik / Alexei Nikolsky / Accesați arhiva multimedia"Омский завод транспортного машиностроения"
Омский завод транспортного машиностроения - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Naţional de Statistică relatează că, în luna iulie 2018, preţurile producătorului în industrie s-au diminuat față de iunie curent și față de iulie 2017 cu câte 0,1%, iar faţă de decembrie 2017 prețurile s-au micșorat cu 0,5%.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Prețurile producătorului în industrie s-au diminuat timp de un an cu 0,1 la sută, potrivit datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică (BNS).

În industria extractivă, în luna iulie, preţurile față de iunie s-au majorat cu 0,8 procente, iar față de iulie 2017 – cu 1,5 la sută. 

bani - Sputnik Moldova
Prețurile în Moldova vor crește ca pe drojdii anul viitor

Potrivit BNS, în industria prelucrătoare, în luna iulie, prețurile față de iunie s-au micșorat cu 0,1 la sută, iar față de iulie 2017 – cu 0,2 procente. 

În sectorul energetic în luna iulie  preţurile față de iunie s-au diminuat cu 0,2 la sută, iar față de luna iulie 2017 — s-au majorat cu 0,6 procente. 

În luna iulie, preţurile la Principalele Grupe Industriale au evoluat în felul următor: comparativ cu luna iunie preţurile s-au majorat în industria bunurilor de capital cu 0,2%, în industria bunurilor intermediare (exclusiv sectorul energetic) – cu 0,1%, iar la activități și bunuri legate de energie prețurile s-au micșorat cu 0,3% și în industria bunurilor de uz curent – cu 0,1%. Totodată, în industria bunurilor de folosinţă îndelungată prețurile au rămas la același nivel

Comparativ cu luna decembrie 2017, preţurile s-au majorat la activităţi şi bunuri legate de energie cu 2,6%, în industria bunurilor de capital – cu 1,4% și în industria bunurilor intermediare (exclusiv sectorul energetic) – cu 0,4%. Totodată, în industria bunurilor de folosinţă îndelungată prețurile s-au diminuat cu 1,6% și în industria bunurilor de uz curent – cu 1,4%.

Fluxul de știri
0