Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețurile în Moldova vor crește ca pe drojdii anul viitor

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Vladimir Munteanu, a prezentat Raportul asupra inflației nr.3.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. În anul 2018, inflația de bază va coborî ușor, după care va urca până la sfârșitul perioadei de prognoză, fiind determinată, în mare parte, de factorii ofertei, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Vladimir Munteanu, în timp ce prezenta Raportul asupra inflației nr.3. 

Повышение цен на бензин - Sputnik Moldova
Șoferii din Moldova vor scăpa de stres: Prețul la carburanți se va schimba de 4 ori pe an

”Ritmul de creștere a prețurilor reglementate va avea un comportament volatil — va scădea în trimestrul curent până la 4,4 procente, însă, ulterior, va crește peste 10 la sută în semestrul II al anului 2019”, a declarat Munteanu.

Ritmul de creștere a prețurilor la produsele alimentare va scădea în anul 2018, însă va urca rapid în semestrul II al anului viitor. 

Ritmul de creștere a prețurilor la combustibili va avea o traiectorie descendentă pe întreaga perioadă de prognoză, după ce în trimestrul curent încă va crește pronunțat.

Fluxul de știri
0