Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poveste incredibilă: Motivul pentru care un bărbat a vrut să-și vândă un rinichi

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaХирурги на операции, архивное фото
Хирурги на операции, архивное фото - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un bărbat din Capitală a publicat mai multe anunțuri pe rețele de socializare despre faptul că vrea să-și vândă un rinichi.

CHIȘINĂU, 17 aug — Sputnik. Poliția s-a autosesizat după ce un bărbat de 25 de ani a postat pe mai multe rețele de socializare un anunț precum că își vinde un rinichi. Acesta și-a motivat gestul prin faptul că vrea să trăiască separat de familia sa.

Bărbatul din raionul Leova a publicat anunțul la îndrumarea unui consătean. El a recurs la acest gest pentru a-și cumpăra un apartament în Capitală.

Poliție - Sputnik Moldova
Societate
Trei moldoveni, lipsiţi prin înşelăciune de câte un rinichi. Ce riscă făptaşii

Centrul pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) a IGP a inițiat o cauză penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor. De asemenea, au fost întreprinse acțiuni preventive pentru ca victima să nu-și ducă intenția la îndeplinire. Astfel, conducerea CCTP a mers la Leova pentru a discuta cu bărbatul și a-l anunța despre pericolul la care se expune.

Ca urmare a discuțiilor, bărbatul le-a mulțumit polițiștilor pentru deschidere și înțelegere, iar toate anunțurile făcute publice au fost șterse. În context, Centrul pentru combaterea traficului de persoane atenționează că "publicitatea în scopul obţinerii ilegale de organe, ţesuturi şi/sau celule umane, precum şi publicitatea sau mediatizarea unor anunţuri privind donarea ilicită de organe, ţesuturi şi/sau celule umane" se pedepsește cu amendă în mărime de la 25 000 la 37 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, iar persoana juridică — amendă de la 65 000 la 80 000 lei.

Astfel, în anul 2017 de către CCTP au fost documentate 6 cazuri de prelevare ilegală de celule reproductive, fiind identificate în acest sens 6 victime.

Fluxul de știri
0