Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Familia Kirkorov confirmă: Da, avem rude înmormântate la Chișinău

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaПевец Филипп Киркоров
Певец Филипп Киркоров - Sputnik Moldova
Abonare
Bedros Kirkorov a povestit cum avea grijă de mormintele străbunilor săi, din cimitirul armeano-catolic din Chișinău.

CHIȘINĂU, 17 aug — Sputnik. Basarabenii cu numele de familie Kirkorov, înmormântați la Chișinău cu circa 100 de ani în urmă, sunt într-adevăr rude ale starului estradei ruse Filip Kirkorov, și nu doar purtători ai aceluiași nume.

Această informație a fost confirmată pentru reporterul Sputnik Lev Râjkov de către cunoscutul cântăreț Bedros Kirkorov, tatăl lui Filip Kirkorov.

Кладбище - Sputnik Moldova
Cimitir din evul mediu, descoperit în apropiere de Chișinău

Menționăm că la cimitirul de pe strada Armenească din Chișinău, unde inițial erau înmormântați armenii, iar mai târziu polonezii catolici, există câteva morminte care datează de la răscrucea secolelor XIX — XX. Acolo sunt înhumate câteva persoane care purtau numele de familie Kirkorov.

”Da, acestea sunt rudele noastre îndepărtate. Cu părere de rău, noi nu cunoaștem aproape nimic despre ele. Nu a rămas în urma lor nici măcar vreun portret sau fotografie”, a spus Bedros la telefon.

Cântărețul presupune că portretele rudelor decedate ar fi fost inițial pe pietrele de mormânt, însă timpul a fost neîndurător cu ele.

”Aceste imagini au fost sparte. Dar, pe cine să dai vina? Pe războaiele mondiale sau pe vandali? Când veneam în Moldova, mă interesam de aceste rude, îngrijeam de mormintele lor. Este regretabil că nu știm cum arătau străbunii noștri din Moldova”, a adăugat Bedros Kirkorov.

© Sputnik / Виталий Безруких / Accesați arhiva multimediaПевец Бедрос Киркоров
Певец Бедрос Киркоров - Sputnik Moldova
Певец Бедрос Киркоров
Fluxul de știri
0